Affirmaties werken bij mij niet!

Je hoeft je Social Media maar te openen of je hebt misschien wel een kalender op het toilet of je trekt iedere dag een kaartje, maar het beloofde resultaat blijft achterwege! Als cliënten zich bij mij aanmelden hoor ik steeds vaker, Je werkt toch niet met affirmaties hè, want dat werkt bij mij niet. Je moet me niet voor de spiegel zetten en me laten zeggen: “Je bent goed zoals je bent”.

Nee hoor, ik ga je niet voor de spiegel zetten en je een pak met kaartjes mee naar huis geven, dat is niet hoe ik werk. Maar waarom werkt dit voor de één wel en de ander niet? Als je het mij vraagt heeft dit alles te maken met dat affirmeren alleen plaatsvindt op het mentale deel van ons lichaam (onze Mind) en onze overtuigingen zitten opgeslagen in ons onderbewustzijn (Body) (uit onderzoek blijkt dat deze zelfs op celniveau verankerd zitten). Daarnaast hebben we ook nog verschillende emoties die worden opgeroepen bij het oplezen van zo’n affirmatie, waar we weinig tot geen aandacht aangeven. En vergeet ook niet die stemmetjes in onszelf: “Ik wil het niet, Ik kan het niet, Ik geloof het niet”.

Is dat alleen met affirmaties zo? Nee, ik geloof en heb ervaren dat het belangrijk is als we ergens tegenaan lopen op alle “vlakken” {MIND – BODY – EMOTIONS] tegelijk moeten werken voor een blijvend resultaat.

De laatste keer dat ik volledig uitgeput was en ging mediteren, stuitte ik op weerstand.
Tijdens de meditatie werd gezegd “Je voelt rust en ontspanning in je lichaam”. Nou niet dus, ik had barstende hoofdpijn en mijn kaaklijn was gespannen. Gedurende de meditatie werd deze spanning op de kaaklijn alleen maar erger. Nú weet ik dat achter deze klachten een innerlijke oorzaak zit en die wil ik graag helder hebben. Hoofdpijn staat o.a. voor niet gehuilde tranen en spanning in de kaak kun je jezelf de vraag stellen, waar bijt ik me zo in vast?

Zijn er tranen (verdriet = emotie) die ik niet gehuild heb? Ja, die zijn er genoeg. Ik heb mezelf nooit de tijd gegeven te rouwen. Wil je meer weten over levend-verlies, dan adviseer ik je echt de podcasts van ze te luisteren of naar hun website te gaan.
Is er iets waar ik me in vast wil bijten? Ja, ik vecht al 12 jaar voor erkenning van mijn dochter met een beperking. Erkenning dat de buitenkant niet alles zegt, waardoor overvraging voortdurend gebeurd, ook dagelijks door mij.

Door dit inzicht kon ik ruimte geven aan mijn emoties, mijn tranen kwamen eruit en mijn lichaam begon steeds zwaarder te voelen, het leek wel alsof er een zware deken op me lag en ik was het gevoel van blijdschap helemaal kwijt. Dit gevoel mocht er zijn en ook het trillen van mijn lichaam heb ik laten gaan, naarmate de tijd verstreek stopte de tranen en het trillen van mijn lichaam. Nu was er tijd voor rust en ontspanning in mijn lichaam. Door klachten in de kern op te lossen krijg je een blijvend resultaat. En als je klachten in de kern hebt aangepakt, dan komen affirmaties binnen en kun je ook verder met het her-programmeren van je onderbewustzijn.

Laatst hoorde ik een podcast waarin werd verteld dat het hart ons eerste brein is en onze hersenen ons tweede. Tijdens een eerste echo bij een zwangere vrouw wordt dit visueel, het hartje klopt, maar de hersenen zijn nog niet ontwikkeld. En toch hebben we gaandeweg verleert naar ons hart te luisteren en onze gedachtes te geloven. Mooi inzicht!

Laten we samen iedere dag een beetje meer naar ons hart gaan luisteren, onze emoties serieus nemen en onze gedachten laten spreken wat ons hart ons verteld.

Liefs Kitty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *